Over Bianca

De naam Bi-coached is afgeleid van Be Coached. Dit betekent in het Nederlands gecoached worden. De naam voor mijn website is ontstaan omdat Bi (een afkorting van mijn naam Bianca) door de meeste mensen in mijn omgeving gebruikt wordt als mijn roepnaam.

De uitspraak “what you see is what you get” staat 100% voor wat ik persoonlijk belangrijk vind. Voor hoe ik communiceer en met mensen om ga: open, eerlijk, direct en zonder verborgen agenda’s of een dubbele bodem.

 

Edith van Eijk fotografie klein gesneden 4I0766 zw

Mijn achtergrond
Na mijn opleiding HBO Maatschappelijk Werk in Rotterdam heb ik ruim twintig jaar gewerkt in management en directiefuncties in Rotterdam en Zeeland, hoofdzakelijk binnen de kinderopvangbranche.

Binnen deze functies gaf het coachen van individuele werknemers en teams mij altijd opvallend meer energie en plezier dan het op hoofdlijnen aansturen van organisaties. Uiteindelijk besloot ik mijn functie als directeur aan de wilgen te hangen en mij volledig te gaan richten op het coachen en interim managen.

Mijn motivatie
Door mijn werk als coach, trainer en interim help ik mensen en organisaties in beweging te brengen en zich bewust te worden van hun mogelijkheden. Ik houd van dit werk omdat samen puzzelen, samen lachen en samen constateren dat het soms niet meevalt een mooi vak is. Omdat het werkt! Hierdoor creƫren mensen voor zichzelf, voor hun team of binnen hun bedrijf weer mogelijkheden. Zo ontstaat persoonlijke groei en bewustwording, met passie en plezier!

Mijn aanpak
Mijn kracht ligt in het verbinden, inspireren en enthousiasmeren van mensen. Ik maak snel en makkelijk contact, durf dichtbij te komen en raak snel de kern. Ik kijk en luister aandachtig naar mensen en stel me voor hen open. Dit geeft mij inzicht in wat mensen en/of organisaties nodig hebben en hoe ik hen het beste kan benaderen.
Ik merk dat mijn manier van omgaan met mensen een transformerende werking kan hebben. Hierdoor kunnen mensen voorbij hun oude beperkende overtuigingen gaan en zich echt verder ontwikkelen. Ik krijg vaak terug dat ik word ervaren als een open, warme en spontane persoonlijkheid. Humor is voor mij van groot belang. Omdat humor relativeert, motiveert en zorgt voor verbinding tussen mensen.

Mijn manier
Mijn manier van werken onderscheid zich door mijn directheid, eerlijkheid en openheid ten opzichte van mensen en de vragen waarmee ze bij mij komen. Hiermee daag ik hen uit en stimuleer ik hen om hetzelfde te doen. Hierdoor ontstaat al snel en als vanzelf een open sfeer en communicatie.
Ik heb een prikkelende coachingsstijl, waarbij ik goed kijk, luister en doorvraag. Ik ga ervan uit dat het antwoord op de meeste vragen al bij de ander aanwezig is. Door mijn coaching kunnen mensen net even geholpen worden om zich daar bewust van te worden en weer even stil te staan bij wat ze willen in het werk en/of het leven.

Comments are closed.